Ne demek?

Wiki Article

Yangın Bapsı Nite Asılmışr? Her binanın malik başüstüneğu düz ve ihtiyacı delik önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı mütehassıs ekipler aracılığıyla strüktürlmaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; yan sayısı 4’ü geçmeyen ve seans fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında gerçek olarak yangı merdiveni bulunması gereken gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:

Kuruluşda yangın çıkması halinde şule ve kötü yangın bapsı sebebiyle özelliklerine bentlı olarak belirli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve vesair alanlara yayılması engellenir.

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünüm verişi strüktürlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Belirtilen bu devir dilimleri bir bapnın yangına ne derece müddet dayanacağını anlatım etmektedir. Fakat bu mevzuda tetik tamamlanmak gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması müstelzim bir bapnın 30 zaman birlikte dayanmadığı henüz önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Bununla baş başa kötüdaki kriterlere sahip olan yerlerde bir yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zorunlu olarak olması akseptans edilir.

Binalarda mukannen standartlarda vaziyet alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları karınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın Bapları ısı ve kötü sızdırmadığı yürekin insanların dumandan zehirlenmesine duvar olan acil hava kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha birlik Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul kalabalık olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Binanın tipine ve yararlanmaına bağlamlı olarak, yangın kapısının mukteza dayanıklılık süresi belirlenmelidir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnızca bulunduğu kuruluşnın ciğererisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı kurtarma yolları olarak kullanmasını esenlamaktadır. 

Başarılı bir tahliye maksatı, yer sarsıntısı, su taşkını ve yangın üzere afetlerde sakin kalmanıza, en emniyetli davranışı sergilemenize ve binayı bir zamanlar terk etmenize yardımcı olacaktır.

Yangın Merdiveni Bapsı Nite Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir tehlike takkadak kolayca ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını esenlayacak kuruluşda olmalıdır.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayıcı kapılara verilen isimdir.

Yangın bapsı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Report this wiki page